GOOZOs medverkan i aktuella forskningsprojekt

Genom att delta i forskningsprojekten får vi möjligheten att bidra med vår kompetens och erfarenhet för att utveckla nya innovativa arbetssätt. Webbaserade applikationer används allt mer för hälsofrämjande aktiviteter på arbetsplatser. Den psykiska hälsan och välbefinnandet bland anställda har minskat under pandemin. Därför är hälsofrämjande nu en ännu viktigare del av arbetslivet. Gamification används i vår applikation som ett sätt att utbilda anställda inom olika typer av branscher och knuffa människor att ändra sitt beteende.

Forskning inom digitalisering för hälsopromotion

Nu har projektet ”DIGHEP”, Digitalisering för hälsopromotion inom industrisektorn, beviljats av KK-stiftelsen, vilket vi kommer att delta i. Det innebär att vår GOOZO-applikation kommer att bidra med att identifiera och utvärdera innovativa arbetssätt för att uppnå en hållbar hälsa i arbetslivet. Under tre års tid kommer vi tillsammans med industriföretag att samarbeta med forskare från Högskolan Väst för att kunna skapa mätbara effektanalyser och ytterligare förfina vår metodik för maximal kundnytta. Projektet avser även att utveckla kunskap och kompetens om vilka insatser som är viktiga för en hållbar hälsa på arbetsplatsen, samt vilka effekter dessa insatser kan ha på medarbetarens hälsa och på företagens ekonomi och hållbarhet. En doktorand kommer att knytas till forskningsprojektet. Dessutom kommer forskning om AI att hjälpa till att utveckla vår applikation vidare.

Nationell forskarskola i hälsoinnovation

KK- stiftelsen har beviljat ansökan om företagsforskarskolan i ett samarbete mellan sju svenska lärosäten, näringsliv, regioner och kommuner. Den nationella forskarskolan i hälsoinnovation tar sig an intressanta, svåra och multidisciplinära frågeställningar av stort samhällsintresse. Företagsforskarskolan avser att utveckla spetskompetens, stärka innovationsförmågan och öka konkurrenskraften genom att använda aktuell specialistkunskap där företagens och organisationernas erfarenheter kombineras med den senaste forskningen.

Det innebär att vår hälsoapplikation som ska studeras kan ingå i den senaste forskningen om arbetsrelaterad hälsa. Det är totalt 28 partnerorganisationer, inklusive Stromder, som kommer att delta i projektet. Den nationella företagsforskarskolan bygger på att doktorander finansieras av företagen som deltar, vilket innebär att vår CPO Viggo Wiström kommer att bli tredjepartsdoktorand i projektet på halvtid till hösten. Han kommer att studera mätbara effektanalyser av digitala verktyg, som GOOZO, inom arbetsrelaterad hälsa.

Vi ser fram emot att få bidra med vår erfarenhet och kompetens till den främsta forskningen inom detta område. Tillsammans med andra parter hoppas vi kunna utveckla nya och innovativa arbetssätt genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Målet är att hantera de samhällsutmaningar vi står inför inom hälso- och sjukvården.

Föregående
Föregående

Tips till dig som vill skapa en frisk arbetsplats!

Nästa
Nästa

Mikropauser på jobbet ökar antälldas välbefinnande