Trendigt med pulsmätningar men vad gör vi med resultatet?

Många organisationer införskaffar sig ett verktyg för att göra pulsmätningar men vad händer egentligen med resultatet och hur kan man på ett smidigt sätt vidta åtgärder? Att veta vad man ska göra med resultatet efter en undersökning kan vara en utmaning för många chefer.

Kanske identifieras utmaningar i er grupp som känns svåra att hantera, och vilken typ av åtgärd kommer att ge rätt effekt?


Med GOOZO är det enkelt att ta action och följa effekten av olika åtgärdsaktiviteter.

Pulsmätningar är en kortare enkät som ofta fokuserar på ett fokusområde man vill förbättra i realtid. Genom att skicka ut pulsmätningar har chefer möjlighet att löpande få insikt i hur medarbetarna upplever situationen och agera på synpunkter som leder till mer övergripande förändringar.

Genom löpande mätningar i personalgruppen kan ni ta itu med frågor kring arbetsbelastning, stress och bristande engagemang som ofta står för en del av sjukfrånvaron.

Med pulsmätningar kommer även förväntningar från medarbetarna. Att som medarbetare besvara undersökning efter undersökning utan att varken få återkoppling eller förslag på förbättringar kan få dem att tröttna på att besvara enkäterna.  Med rätt verktyg blir det enkelt att leda och skapa förändring i svåra frågor. Här öppnar vi även upp och gör medarbetarna delaktiga i processen för att få förståelse hur situationen ser ut till att tillsammans möta de utmaningar som kommer bidra till en förändring.


 Efter en mätning i vårt verktyg följer 3 steg:

Förstå

När ni har genomfört en medarbetarundersökning kan varje chef ta del av en riskanalys som per automatik genereras utifrån frågesvaren med tillhörande förslag på ett fokusområde. Utifrån riskanalysen får ni inblick i både svagheter och styrkor som ni uppmuntras att arbeta med framöver

Prioritera

Genom att samtala och diskutera tillsammans kan du som chef skapa samägande över resultatet i syfte att motivera medarbetarna till att aktivt delta i det fortsatta arbetet och främja dialog mellan chef och medarbetare. Här bokar du in ett möte för förankring av enkätresultatet tillsammans med din grupp. Ett färdigt mötesupplägg finns redo att användas med goozo verktyget. Utifrån riskanalysen samtalar ni kring vilka åtgärder ni vill fokusera på

Förändra tillsammans

I chefstödet får chefen också färdiga förslag på åtgärder kopplat till det prioriterade fokusområde. Åtgärderna är forskingsbaserade och täcker in alla arbetsmiljöområden. Exempel på åtgärdsförslag är workshops, situationsanpassad information i relation till området eller tillvägagångssätt för att skapa förändring i det löpande arbetet.  Åtgärderna följs automatiskt upp i realtid genom pulsmätningar för att omgående visualisera effekten av insatser. 

Trendgraferna som skapas via de löpande pulsmätningarna visualiserar förändring över tid i relation till genomförda satsningar. Således kan en satsnings effekt i relation till det givna området även utläsas. Genom effektanalyser slipper du slösa tid på det som inte funkar i ett halvår. På så sätt kan ni arbeta effektivt kring arbetsmiljöområden

Arbeta med produktivitetsnyckeltal

Följ upp de ekonomiska nyckeltalen i relation till ert personalarbete och se vinsterna med er satsning. Med GOOZO har organisationen möjlighet att se  bland annat sjukfrånvarokostnader, omfattning och era totala besparingar.

 

Vill du veta mer om detta, tveka inte att ta kontakt med oss!



Föregående
Föregående

5 metoder för att hantera konflikter på jobbet

Nästa
Nästa

Så säkrar du en trygg återgång till kontoret